Ralph van Manen en zijn muzikale vrienden Tommy en Robert Riekerk presenteren zaterdag in de Basiliek in Veenendaal een nieuw album. Dat doen ze onder de naam Company of Fools. “De start van een nieuw hoofdstuk”, vertelt Ralph van Manen maandag bij Groot Nieuws Radio.

Gedrevenheid

“Het doel is om muziek te maken, er heel veel plezier in te hebben en te communiceren met mensen. Er zit geen druk op, maar wel veel overtuiging en gedrevenheid. Niks moet, dat is wel een heel prettig uitgangspunt om muziek te maken. Dan ontstaan de beste dingen”, vertelt Ralph van Manen in gesprek met Hans van Vuuren in Backstage.

Uit elkaar

Jarenlang hebben ze samen muziek gemaakt in binnen- en buitenland. Maar op een gegeven moment – toen Ralph steeds meer ging spelen – toen lukte het niet meer altijd om bij elkaar te komen. “Op een gegeven moment zijn we qua muziek een tijdje uit elkaar geweest, al hebben we wel contact gehouden. Robert en Tommy hebben ook hun eigen band gehad, Beam.”

Album

Tien jaar geleden, toen de drie mannen met hun gezinnen hun vakantie doorbrachten in Frankrijk, werd het vuur aangewakkerd om weer samen muziek te gaan maken. Het resultaat is een album (de eerste single is hier al te horen) én een presentatieconcert aanstaande zaterdag in de Basiliek in Veenendaal.

Het hele gesprek met Ralph van Manen in Backstage kun je hier terugluisteren.

Beeld: Groot Nieuws Radio