De coronacrisis raakt veel bands en muzikanten doordat optredens zijn geannuleerd. Ook de band InSalvation zag hun tour rond het album ‘Exodus’ in rook opgaan, maar hebben nu iets bedacht waardoor de muziek toch bij de mensen kan komen: een online academy.

Groeien in geloof

“Toen de corona uitbrak, zagen we net als iedereen dat niks meer kon. Op een gegeven moment zei ik: misschien moeten we niet kijken naar wat niet kan, maar naar wat wel kan. Toen zijn we gaan brainstormen en ontstond het idee om iets aan te bieden – voor iedereen, voor jong en oud – om te groeien in geloof. Iets waardoor je geïnspireerd wordt en waar je aanbidding hebt. En iets dat je in je eigen tijd, op je eigen plek kan volgen, wat de corona ook gaat doen. Zo is de academy ontstaan”, vertelt Jafeth bij Groot Nieuws Radio.

Beloofde land

De cursus van InSalvation bestaat uit 10 modules, gekoppeld aan de nummers van de nieuwste CD ‘Exodus’. “In februari hebben we ons album uitgebracht, maar na 6 weken konden we er niet meer mee toeren. Hoe kunnen we die muziek toch weer een nieuwe impuls geven? Daaruit is het idee ontstaan om elk liedje te koppelen aan het bijbelverhaal uit Exodus. Dan maken we met elkaar die hele reis van Egypte naar het beloofde land. Elk liedje is gekoppeld aan een module en een onderwerp met een aantal subthema’s.”

Gor Khatchikyan

Als je meedoet aan de online academy van InSalvation, krijg je les van sprekers als David de Vos, Wim Hoddenbagh, Tiemen Westerduin en Gor Khatchikyan. De academy gaat van start op 6 juli, elke maandag verschijnt een nieuwe module online. Meedoen kost € 49 en voor groepen is een korting bespreekbaar.

Luister hier het gesprek met Jafeth Bekx van InSalvation in Laurens’ Lunchroom.

Beeld: Facebookpagina Jafeth Bekx