De vakantie van onze presentator Hans van Vuuren begint deze week. Het hele jaar door deelt hij de mooiste, nieuwste en inspirerendste muziek in Backstage. Benieuwd welke muziek hij zelf het liefst in zijn koffer stopt? Je leest en hoort het hier!

Als wij op vakantie gaan, hebben we standaard zo’n mapje cd’s in de auto met een grote variatie aan keuzes. Vroeger zat ‘ie ook vol met Herman Boon en Opwekking Kids, maar die leeftijd zijn onze dochters inmiddels ontgroeid. Laat me je even meenemen in wat er eigenlijk élke zomer meegaat…

LZ7 – Amazing

Het album ‘Light’ van LZ7 kregen m’n dochters toen ze lid werden van Beam, dus elk zomer gaat-ie mee. Sterker nog, op het moment dat ik Lindz ‘Amazing’, ‘Ditto’ of ‘Partytime’ hoor zingen, denk ik aan bergen en begin ik bijna ‘We zijn d’r bijna’ te zingen.

Trinity – Fiësta Celestial

Ik weet het, het is een beetje voorspelbaar om deze feestelijke knaller te noemen in dit zomers overzicht, maar dit album zit nou eenmaal in onze zomer-routine, dus hij hoort er wel bij. En in de auto wordt hard mee gezongen.

Jaci Velasquez – Llegar A Ti

Met een album als ‘Llegar A Ti’ van Jaci in de auto, hoef je eigenlijk niet eens een trip naar het strand te maken. Haar Spaantalige latin-pop geeft je tóch wel het gevoel alsof de zon feller is gaan schijnen. Voor de illustratie kies ik nu even voor de videoclip bij de titelsong, maar check zeker ook zomerhits als ‘Con Tu Amor’ en ‘Manancial de Caricias’

Hanne de Vries – Awesome Jesus

‘Awesome Jesus’ is natuurlijk geen héle actuele plaat, maar hij geeft mij een enorm vakantie-gevoel. Het is mede vanwege dit lied, dat er eigenlijk altijd wel een Hanne de Vries plaat mee op vakantie gaat. Die energy-worship wordt wel weer afgewisseld met Planetshakers en Hillsong Young & Free.

Michael Sweet

De zomer is voor mij een ideaal moment om weer even ‘de muziek van mijn jeugd’ tijd te geven. Ik heb dus altijd wel muziek van Stryper, Jerusalem of REZ Band bij me. En de keuze valt ook vaak op de eerste solo-plaat van Stryper-zanger Michael Sweet. Ik word er blij van.

En verder…

…mag koormuziek uiteraard niet ontbreken. Het oratorium ‘Het Nieuw Jeruzalem’ van Johan Bredewout ligt standaard in m’n auto, maar ook Elly & Rikkert, Larissa, Steven Curtis Chapman, Skillet, Janine, Phil Keaggy en de Opwekking Band pakken tijdens de vakantie hun momentjes mee.