In de maand november heb je kunnen stemmen voor de Top 1008. Naast tien nummers uit de longlist, mocht je ook drie vrije keuzes noemen. Een aantal nummers hebben daardoor de lijst van 2019 gehaald.

‘Psalmen Medley’ van Kinga Bán

Zangeres Kinga Bán is de meest genoteerde artiest in de Top 1008 dit jaar, zo maakten we eerder bekend. Uit haar hele oeuvre hebben luisteraars van Groot Nieuws Radio ook specifiek gestemd op het lied ‘Psalmen Medley’ waardoor die -buiten de longlist om – in de Top 1008 is terecht gekomen. Het nummer staat op het album ‘Wij. Samen!’ dat vlak voor haar overlijden in mei 2019 werd uitgebracht.

‘Een toekomst vol van hoop’ van Sela

In het afgelopen jaar bracht Sela het album ‘Thuis’ uit. Het eerste Sela-album waarop zangeres Mirjam Kerkhof is te horen. In de vrije keuzes kwamen we regelmatig het lied ‘Een toekomst vol van hoop’ tegen, waardoor die een mooie plek in de Top 1008  heeft gekregen.

‘Time’ van NF

Als je regelmatig naar Seven FM luistert (ook te vinden in de Groot Nieuws Radio-app) dan ken je dit nummer vast wel van rapper Nathan John Feuerstein. Dankzij een campagne van onze Seven FM-collega’s en de stem van Seven FM-luisteraars staat ‘Time’ in de Top 1008.

‘Jeruzalem Stad Van Goud’ van Christian Verwoerd

Dit lied stond niet in de longlist, maar is wel in de Top 1008 terecht gekomen, onder andere door de stem van Marieke. “Dit lied van Christian Verwoerd bepaalt mij bij het volk van God, Zijn plan met Israël en de speciale plaats die het in mijn gebed mag hebben.” Het lied schreef Christian ter ere van het 70-jarig bestaan van Israël.

‘Stil Val’ van Delise

In 2019 was ze één van de muzikale gasten in de uitzendingen van Backstage Live. Ook in de Top 1008 doet ze goede zaken, haar hoogste notering is op nummer 40 met het lied ‘Schuil bij mij’. Maar de fans van Delise hebben er ook voor gezorgd dat een ander nummer in de Top 1008 staat: ‘Stil Val’ op nummer 793.

De Top 1008 is van woensdag 18 december tot en met dinsdag 31 december te horen bij Groot Nieuws Radio. Bekijk hier de hele lijst van dit jaar.

Beeld: Facebook Christian Verwoerd / Jasmijn Brussé Fotografie