In oktober deelde presentator Tim Hendriks in het programma Blessings een oproep om mee te zingen in het virtuele koor van The Blessing Netherlands. Vandaag is het eindresultaat gelanceerd. “Deze video is geboren uit een verlangen om ons vertrouwen op God te stellen. We willen onze hoop op Hem uitspreken en om de zegen over ons land en de verschillende generaties uit te zingen. Wat geweldig, dat God ons zijn zegen en zijn vrede wil geven!”

The Blessing Netherlands is een combinatie van de originele tekst van Elevation Worship en Kari Jobe, en de Nederlandse vertaling van Maasbach Worship. Aan de video werkten zo’n 130 zangers en zangeressen van verschillende leeftijden mee, schrijven initatiefnemers Bas van Maanen, Sieneke Kraai en Joanne van de Vendel. “Het is fantastisch hoe hierin de verscheidene generaties verbonden worden. Daarnaast is het ook ontroerend wat voor een verbondenheid en éénheid er onderling ontstaat.  Alle eer aan onze Heer!”

‘Heilige puzzel’

Naast het virtuele koor is ook een grote groep musici betrokken, compleet met blazers. Overweldigd door de hoeveelheid inzendingen was het team maanden aan het editten om de video in elkaar te zetten. “We zijn dankbaar dat we aan deze Heilige puzzel hebben mogen meewerken in deze roerende tijd. We hopen en bidden dat door deze video Gods Geest nog meer ruimte krijgt om in Nederland en de wereld te werken en Gods Koninkrijk te bouwen,” besluit het team.

Bekijk The Blessing Netherlands / De Zegen Nederlands