2021 was het jaar waarin Eline Bakker tours en optredens moest afzeggen, maar ook het jaar waarin ze dankzij een succesvolle crowdfundingsactie haar debuutalbum ‘Terug naar Eden’ uitbracht. In Backstage vertelt ze over vertrouwen op God, ook als je het even niet ziet.

Op maandag 3 januari was de zangeres te gast in de eerste uitzending van Backstage van dit jaar. Net als vorig jaar en het jaar daarvoor. Daarmee is onbedoeld een traditie ontstaan en kwam ze ook dit jaar weer langs. Wat volgde was een gesprek over niet alleen haar muziek, ook over sociale media, tranen in de kerkbanken, hongerig zijn naar God, moederen, worship-dvd’s en thuisblijvende schoolkinderen.

Vertrouwen

Voor haar en haar man Pim heeft het nieuwe jaar een best een spannende nieuwe start, nu ze allebei het jaar zonder vaste baan ingaan. Maar daarin durven ze te vertrouwen op God. In het lied ‘Uw manier is beter’ gaat het over dat vertrouwen. “Jezus zegt dat de mussen in de lucht niks tekort komen, dat zij ook niet hun voorraadschuren hebben volgestopt. En als Ik voor hen zorg, hoeveel te meer zal Ik dan voor jullie zorgen? En de lelies in het veld zien er prachtig uit, dus waarom maak je je druk over wat je morgen aantrekt? Daarin zit echt de gedachte: Hij zorgt voor ons.”

Kloof

Dat wil niet zeggen dat ze altijd die rust voelt. Soms is dat ook moeilijk. “Er is zo vaak in ons leven een kloof tussen wat wij zien, en wat God belooft. En dat is lastig. Ik vind het belangrijk om daar eerlijk over te zijn.” Ze wil mensen aanmoedigen om juist met die kloof naar God toe te gaan. “Dat deed Mozes bijvoorbeeld ook, zij hielden het aan God voor. U heeft dit beloofd, maar we zien dat gebeuren.”

Ze hoopt dat mensen niet van God weglopen met hun verwarring, maar dit juist voorleggen aan Hem. “Om daar gewoon bloedeerlijk over te worden met God. Dat is ook wat David in veel psalmen doet. Hij beschrijft heel eerlijk de situatie. Maar aan het einde van elke psalm, in welke situatie hij ook zat, gaat hij wel terug naar God. En wijst op Zijn trouw: dat Hij belooft dat Hij goed is, ondanks dat hij het zelf niet ziet.”

Beluister hier de uitzending terug: