De 30 bovenste noteringen van de Top 1008 zijn bekend. Voor de vijfde keer staat het lied ‘Ik zal er zijn’ van Sela op nummer 1 van de lijst met de mooiste christelijke muziek. Opnieuw hebben de luisteraars van Groot Nieuws Radio de meeste stemmen uitgebracht op dat lied. Maar er zijn nog meer opvallende liederen te bespeuren in de top van de lijst.

Kinga Bán

Vorig jaar Kerst nam Kinga Bán afscheid van de band Sela waar ze jarenlang gezongen heeft. Een maand later verscheen haar nieuwe solo-CD ‘Vandaag’. De titeltrack van dat album komt dit jaar nieuw binnen op nummer 2 in de Top 1008. Het lied ‘In Goede Handen’ van Kinga dat vorig jaar op nummer 2 stond, zakt naar nummer 4. Daarmee houdt het niet op, ook op de nummers 1 (‘Ik zal er zijn’) en 12 (‘Het Licht’) is Kinga te horen.

Lauren Daigle

Een andere zangeres die opvalt in de top van de lijst is Lauren Daigle. Dit jaar verscheen haar nieuwe album ‘Look Up Child’. Daarvan staat het lied ‘You Say’ op nummer 5 dit jaar in de Top 1008. Op nummer 34 staat een ander lied van die plaat: ‘Still Rolling Stones’.

Don Francisco

Opvallend is dat de 30 hoogste noteringen in de Top 1008 allemaal relatief nieuwe nummers zijn. De nummer 24 valt daardoor op, daar staat ‘He’s Alive’ van Don Francisco uit 1977 en daarmee de hoogst genoteerde classic van dit jaar.

Delise

We verwelkomen ook Delise in de Top 1008. Dankzij een oproep haar Facebookpagina, komt haar lied ‘Dat doe je goed’ nieuw binnen op nummer 50 in de lijst. In oktober verscheen haar album ‘Bladzijde 1’ waar ze samen aan heeft gewerkt met producer Henk Pool en liedjesschrijver Matthijn Buwalda. Om al zo snel in de Top 1008 te komen, dat doet ze heel goed!

Bekijk hier de hele Top 1008 van dit jaar