We voelen ons allemaal wel eens eenzaam. Misschien heb je er nu, in de vakantieperiode, wel extra veel last van. Ook al heb je veel mensen om je heen, toch kun je je heel alleen voelen. Wat is dat lastig hè? Muziek kan dan zo helpend zijn! Daarom maakten we een lijst met troostvolle, bemoedigende muziek die je kunt luisteren als je met eenzaamheid worstelt. Je vindt de lijst op onze Spotify. Hier lichten we een aantal nummers uit!

Je draagt het niet alleen – Matthijn Buwalda

Matthijn Buwalda maakt kwetsbare, eerlijke muziek die hoop brengt. Zijn liedjes zijn lichtpuntjes voor veel mensen. Dat geldt ook zeker voor dit nummer! In ‘Je Draagt Het Niet Alleen klinkt de hoop dat je nooit echt alleen bent. Een prachtig nummer voor jezelf, of om als bemoediging naar iemand anders te sturen.

Zelfs als de hemel zwijgt
als je geloof bezwijkt
al je me niet begrijpt
Ik zal er altijd zijn

Oh My Soul – Casting Crowns 

In mei speelden Casting Crowns dit prachtige nummer nog live in Ahoy. Zanger Mark Hall schreef het in een donkere periode van zijn leven, toen hij kanker had. Op de dag dat hij de diagnose kreeg, begon hij dit lied te schrijven. De eerste tekst die in hem opkwam, was Psalm 42 vers 5: “Wat ben je bedroefd, mijn ziel, en onrustig in mij?”

Zo ontstond het lied Oh My Soul. Het nummer gaat over de strijd die je vanbinnen kunt ervaren. In het refrein zingt Mark zelf het antwoord daarop:

Oh my soul, you are not alone.
There’s a place a where fear has to face the God you know”.

Neem ook even de tijd om de indrukwekkende videoclip te bekijken!

Maan en Sterren – Adem Project

In dit nummer zingt het Adem Project over de grootheid en de nabijheid van God. Hij kent jou en Hij ziet jou, ook als je het gevoel hebt dat niemand je ziet. Wat een bemoediging!

God is in this story – Katy Nichole & Big Daddy Weave

We leren haar nog maar net kennen, maar toch maakt ze al een grote indruk. Op het eerste album van Katy Nichole staat een samenwerking met de band Big Daddy Weave. Het nummer vertelt dat God onderdeel is van je leven, ook als je Hem misschien nu niet ziet.

De tekst heeft een speciale betekenis voor Katy: “Ik dacht altijd dat mijn verhaal te gebroken is, dat niemand het wil horen. Maar wat ik niet wist, is dat mensen Jezus zagen door mijn verhaal. Want God veranderde gebroken dingen in mooie dingen. Dus als je denkt dat jouw verhaal te gebroken is, beloof ik je dat het niet zo is, omdat God erin aanwezig is.”

Nooit meer alleen – Opwekking Band

Deze kan natuurlijk niet ontbreken! Wat kan het heerlijk om dit nummer keihard mee te zingen. Als je je alleen voelt, mag je uitzingen dat God bij je is in de storm.

De hele lijst vind je op Spotify!