In Backstage hoorde je maandag nieuwe muziek van Joke Buis. Eind oktober verschijnt haar album ‘Joke Buis Live’ die is opgenomen tijdens de tour van juni dit jaar. “Ik heb niet alleen maar een liefde voor Johannes de Heer-liederen, maar dat gaat breder”, vertelt Joke bij Groot Nieuws Radio. “Er zijn zoveel mooie liederen. Als je die op een andere manier brengt, gaan ze weer ineens glans krijgen.”

Vergeten

Op Joke’s nieuwe album staan gezangen en klassiekers uit de Opwekkingsbundel die opnieuw gearrangeerd zijn door haar man Rob Buis. “Ik dacht: het zou jammer zijn als die liederen verloren gaan en steeds minder gezongen worden. Ook sommige liedjes uit de Opwekkingsbundel zijn al vergeten. Of mensen kennen het niet meer. Dat vind ik jammer. (…) Er wordt nu heel veel mooie muziek gemaakt, maar er ligt ook zoveel moois al achter ons. Laten we vooral dat niet vergeten.”

Opfrissen

“Een hoop liedjes verdienen het om opgefrist en opnieuw gepresenteerd te worden”, vindt Joke. “Soms is het nodig om een lied op te frissen om het op een andere manier te kunnen horen. Een voorbeeld is wat ik heb gedaan met ‘Lichtstad met uw paarlen poorten’. Mensen kennen dat van een uitbundige en volle zang. Maar als je dat op een andere manier gaat zingen, ga je anders naar zo’n lied luisteren. Dan vallen er ineens woorden op.”

Beeld: Facebookpagina Joke Buis