Joke Buis heeft woensdag een nieuwe single uitgebracht. Het lied heet ‘Altijd Groter’ en is opgenomen op de Pinksterconferentie van Opwekking.

Voor haar nieuwe album ‘Vertrouwd & Nieuw’ is Joke Buis op zoek gegaan naar liederen uit het verleden die in het buitenland hun waarde hebben bewezen, maar in Nederland bekend zijn geworden. Zo kwam ze ook de hymn ‘Grace that is greater’ tegen uit 1911. Het lied kreeg een opfrisbeurt en een zomers arrangement.

“In Nederland is het lied eigenlijk helemaal niet zo bekend. En dat is jammer, want ik vind het qua inhoud heel mooi. Het viert de genade die we mogen ontvangen. Dat geeft me hoop en die hoop geeft me rust. Ook de melodie vind ik erg mooi. We hebben er een heel fris zomers arrangement omheen gemaakt, met akoestische gitaren, mandoline en drums. Ik ben er erg blij mee.”

Het album ‘Vertrouwd & Nieuw’ komt dit najaar uit. Naast opgefriste oude liederen staan er ook nieuwe liederen op met een knipoog naar het verleden. Eerder bracht Joke van dit album al het lied ‘Gods hart dat klopt voor jou’ uit.

Het hele gesprek met Nando Kok kun je hier terugluisteren.

Beeld: Facebook Joke Buis