Met net de tour ‘Wat fluistert vandaag’ achter de rug staat zangeres Kinga Bán alweer in de startblokken voor een nieuw liedjesprogramma. Dit najaar trekt ze door het land met een programma rondom het leven van Petrus. “Hoe moest Petrus zich gevoeld hebben na het verraad van Jezus. Hoe heftig, ze waren zulke goede vrienden. Dat gezegd hebben en toch van hem houden.”

Ontroerend

De liefde voor Petrus ontstond toen Kinga met haar band Sela het lied ‘Via Dolorosa’ maakten. “Toen gingen we op zoek naar verhalen rondom Pasen die nog niet op muziek stonden. En toen kwam ik bij het verhaal van Petrus waarin hij Jezus verraadt, een verhaal dat me ontzettend ontroerde. In een van de evangeliën lees je dat nadat Petrus Jezus verraden had, dat zij elkaar zien. Toen ik dat las, moest ik zo huilen. Hoe moest hij zich gevoeld hebben na dat verraad?”

Wat hou ik van Uw huis

Het nieuwe programma van Kinga Bán heet ‘U weet het toch?’ Ze heeft gekozen voor het zingen van bekende liederen. “Ik vond het ook wel weer leuk om wat bekende liedjes te zingen, niet alleen maar mijn nieuwe dingen, maar ook wat mensen al van mijn kennen. Bijvoorbeeld ‘Wat hou ik van Uw huis’ van Psalmen voor Nu, misschien kunnen we zo’n lied in de tour doen. En ik vind het dus leuk dat zo’n programma klopt. Ik zou prima een uur achter elkaar liedjes kunnen zingen, dat zou prima gaan. Maar het wordt veel leuker en een mega pluspunt als het ergens over gaat. Dat je de mensen iets mee kan geven, een boodschap of idee.”

Beeld: Facebookpagina Kinga Bán / Mariët Mostert