In de uitzending van Bij Jorieke gebeurde er dinsdag iets bijzonders. Kinga Bán was de verrassingsgast op Jorieke’s verjaardag, maar halverwege de uitzending kwam er nog een verrassingsgast bij. Frans Korpershoek van Sela kwam op bezoek, Kinga’s oude bandmaatje! Kinga vertelde over hoe het nu met haar gaat en na een emotioneel weerzien zongen Frans en Kinga nog een stuk samen.

Kinga zit momenteel midden in haar concerttour ‘Wat fluistert vandaag’. Ze vertelde in de uitzending dat ze gemiddeld één keer per week speelt en dat ze er van geniet. “Ik krijg er zulke goede energie van en het is zo bijzonder dat je zoveel mensen weer wat mag meegeven.”

Onwerkelijk

Nu Kinga alleen zingt vindt ze het bijzonder dat mensen alleen voor haar komen. “Ik heb negen jaar Sela gedaan en het is nog zo kort dat ik met mijn eigen dingen bezig ben, en het blijft onwerkelijk dat daar dan cd’s liggen met mijn naam er op. Ik denk elke keer weer: oh, er zitten toch weer mensen in de kerk. Ik blijf zenuwen houden. Als ik niet zing lig ik te slapen of zit ik op de bank, verder doe ik weinig dingen. Zingen is echt mijn ding en dat doe ik heel graag.”

Leven in het moment

“Ik wil mensen met mijn concerten graag meegeven dat we met zijn allen zoveel dingen aan ons hoofd hebben, en dat het zonde is om daar zoveel mee bezig te zijn. Ik probeer het goede voorbeeld te geven door mijn situatie te delen. Ik zie dan dat het mensen raakt. Ik probeer te leven in het moment, in de vreugde of de pijn of wat er op dat moment ook is.”

Je kunt hier het hele gesprek terugluisteren: