Lars Gerfen en Reyer gaan vanaf dinsdag op adventstour langs elf plaatsen. Tegelijkertijd heeft het duo een nieuwe EP gelanceerd met de titel ‘Regen Op Ons’. In Backstage vertelde Lars over de tour en advent. “Advent iets belangrijks en wezenlijks in mijn voorbereiding op Kerst.”

Rust zoeken

“Ik heb er echt behoefte aan om de adventsperiode te accentueren”, vertelt Lars Gerfen bij Groot Nieuws Radio. “Wat mij trekt is de stilte, de rust en bezinning.  Misschien juist omdat ik dat in het dagelijks leven moeilijk kan vinden. Dat is niet zo makkelijk, zeker in december niet.”

Minimalistisch

Die rust en bezinning komt terug in de adventsconcerten van Lars en Reyer. “Het is heel minimalistisch. Er is gen decor, we hebben minimaal licht en we staan met z’n tweeën op het podium. Er is geen afleiding dan alleen de muziek die speelt in de kerk. We hebben ook bewust gekozen voor kerken, omdat de ruimte, de ambiance ook meehelpt.”

Tour

Dinsdag gaat de adventstour van start in Winterswijk. Reyer en Lars Gerfen spelen vervolgens in Kudelstaart, IJsselmuiden, Nieuw-Amsterdam, Surhuisterveen, Zaamslag, Vriezenveen, Ouddorp, Geldermalsen, Veendam en Apeldoorn. Kaarten zijn te bestellen op de site van Events for Christ. De EP ‘Regen Op Ons’ is te beluisteren op Spotify.

Het gesprek met Lars Gerfen in Backstage kun je hier terugluisteren. Twee dagen na het gesprek werd duidelijk dat Reyer in verband met gezondheidsredenen niet meegaat op Adventstour. Zie ook het statement op zijn Facebookpagina.

Beeld: Facebook Lars Gerfen