Singer-songwriter Lars Gerfen is druk bezig met het maken van nieuwe muziek, met als stip op de horizon een nieuw album in februari. Maandag bracht hij al een nieuwe single uit die ook op dit album te horen zal zijn, genaamd ‘Zacheüs’. “Als ik Jezus zie zoals Zacheüs Hem zag dan bedenk ik me: hier gaat het allemaal om.”

Zacheüs

“Ik heb de tekst geschreven op een camping,” vertelt Lars bij Backstage met Hans van Vuuren. “Ik zat lekker in de zon onder een boom en las een boek van de Tsjechische priester Tomáš Halík, die het uitgebreid over Zacheüs had. Ik had nooit echt een bijzondere verbinding gehad met Zacheüs, maar toen ik over hem na ging denken en dat later in de studio uit ging werken ontstond er iets waar ik echt verder mee wilde.”

Luister naar de nieuwe single ‘Zacheüs’. De tekst gaat verder onder de video. 

Branden

“Het verhaal is heel beeldend,” gaat hij verder. “Zacheüs zit boven de menigte op een veilige plek in een boom en probeert tussen de bladeren door Jezus te zien. Ik vond dat een heel mooi beeld ten opzichte van de drukte van alledag. De tekst ‘kijken of ik U al zie’ was daarbij eigenlijk al genoeg voor mij.”

“Toen ik de melodie eenmaal had voelde ik dat die tekst ging branden, dus dat heb ik toen ook opgeschreven. Dat oplopende gevoel van branden is ook te horen in de muziek. Als ik Jezus zie voel ik dat en bedenk ik me dat het allemaal om Hem gaat; niet om alle randzaken zoals de likes en reacties van mensen.”

Adventstour

Je kunt Lars in aanloop naar kerst uitnodigen voor een exclusief en intiem Adventsconcert in jouw eigen kerk of huiskamer. Ga voor meer informatie naar www.larsgerfen.nl.

Luister het hele gesprek terug: