Op het nieuwe album ‘Dansen in de regen’ van LEV staat ook het lied ‘Ik geloof’. In Backstage gaven Freek van der Brugge en Liesbeth Koedoot bij dat lied een toelichting. “Ik heb veel moeten meemaken, maar daarin is God altijd mijn hoop gebleven, maar soms ook een raadsel”, vertelt Liesbeth.

Boos geweest

“Ik twijfel niet aan het bestaan van God, dat mag gelijk van de baan. Het lied beschrijft heel mooi in het couplet dat ik twijfelend onderweg ben met God, met alle vragen die ik heb. We hebben best een lastig jaar achter de rug. Het is niet zo dat ik fluitend alles doorstaan heb. Ik heb daar ook vragen over gehad, ik ben ook boos geweest. Ik ben daardoor veranderd, omdat ik over dingen nadenk. Mijn visie op bepaalde dingen is veranderd.”

Bevrijding

Voor Liesbeth Koedoot voelt het als een bevrijding om de tekst op te schrijven en te zingen. “We baden voor Kinga dat ze zou genezen, maar af en toe had ik een stemmetje in mijn hoofd dat dacht: geloof ik nou echt dat het zou kunnen gebeuren? Mijn ratio zegt: natuurlijk, want ik geloof dat God kan genezen en dat wonderen nog steeds mogelijk zijn. Maar geloof ik ook echt dat het gaat gebeuren bij mijn vriendin die zo heel erg ziek is? Dat soort vragen zaten en zitten in mijn hoofd, dat heb ik opgeschreven.”

“Als je een lied schrijft als ‘Jezus Overwinnaar’, dan weet je dat iedereen daar ‘ja en amen’ op zegt. Want dat geloven we ook allemaal. Dat is waarheid en het is goed om dat op sommige moment te proclameren. Voor mij persoonlijk is er ook een andere kant. Het is bevrijdend om ook dat te kunnen zingen en dat te kunnen delen met elkaar”, vertelt Liesbeth.

Het hele gesprek met Freek en Liesbeth van de band LEV kun je hier terugluisteren. De CD ‘Dansen in de regen’ kun je bestellen op Gospel.nl. Door via deze link te bestellen, steun je ook het werk van Groot Nieuws Radio.

Beeld: Facebookpagina LEV