Deze week hebben we kennis kunnen maken met de nieuwe liederen die zijn toegevoegd aan de Opwekkingsbundel. Tijdens de Pinksterconferentie hebben we al enkele nummers van Opwekkingsliederen 45 gezongen.

Het album is volgens Ruben Flach “samengesteld vanuit de visie om mensen te inspireren door muziek en aanbidding.” De makers willen “meewerken aan geestelijke vernieuwing en aanbiddingsmuziek is daarin een belangrijk element.” Ze hebben als doel “om je woorden te geven aan aanbidding en om je dichter bij Jezus te brengen.”

Worship Weekend

Normaal gesproken worden de albums altijd opgenomen tijdens afgeladen Worship Weekends. Vanwege de pandemie kon, na de studio-opnames van vorig jaar, opnieuw dat plan niet doorgaan. De muziek is nu met sfeervolle video’s opgenomen in de Basiliek in Veenendaal als onderdeel van een digitale editie van dat Worship Weekend.

Het album bevat 12 nieuwe liederen, waarvan enkele oorspronkelijk Nederlandstalige nummers (zoals Zie Het Lam, Abba en Onze Schuilplaats Is God en titelsong Het Komt Door Zijn Naam) en verder vertalingen van Engelstalige nummers. Onder andere zijn nummers van We The Kingdom, Travis Cotrell, Kari Jobe en Bethel Music vertaald.