De Canadese aanbiddingsleider Matt Maher verzorgt op 16 oktober 2020 het voorprogramma van Rend Collective in Zwolle. Dat werd woensdagochtend bekendgemaakt bij Groot Nieuws Radio.

Run To The Father

De muziek van Matt Maher spreekt een groot publiek aan. Het wekt vergelijkingen met die van Michael W. Smith en Chris Tomlin, maar staat ook echt op zichzelf. Inhoudelijk worden zijn liedjes geroemd om hun diepere lagen. Als katholiek in een grotendeels evangelisch-christelijke wereld spreekt zijn muziek tot het hart, maar ook het hoofd.

Onder zijn bekendste liedjes bevinden zich ‘Because He Lives (Amen)’ en ‘Run To The Father’. Zijn muziek is vaak te horen bij Groot Nieuws Radio. In 2017 gaf Matt Maher een aanbiddingsconcert op de Pinksterconferentie van Stichting Opwekking.

Rend Collective

Halverwege november werd bekend dat Rend Collective naar Nederland komt om een nieuw album te presenteren. Naast het concert in de IJsselhallen in Zwolle (16 oktober 2020) zal Rend Collective ook optreden in De Melkweg in Amsterdam (27 september 2020). Belgische fans kunnen uitkijken naar het concert op 15 oktober 2020 in La Madeleine in Brussel.

Er is grote belangstelling voor de concerten van Rend Collective. Kaarten kunnen besteld worden via de website van Events for Christ.

De komst van Rend Collective werd bij Groot Nieuws Radio aangekondigd door middel van een muzikale medley door de band LEV. Op hun albums zijn verschillende nummers van Rend Collective te horen in het Nederlands.

Beeld: Facebook Matt Maher