Als Groot Nieuws Radio voelen we ons intens verbonden met de band Mercy Me. Hun nummer Word Of God Speak was het eerste nummer ooit dat we draaide en staat ook steevast op nummer 1008 in de Top 1008. Deze week hoor je muziek van hun nieuwe album Inhale (Exhale), dat CD van de Week is bij Groot Nieuws Radio.

MercyMe werd 27 jaar geleden opgericht toen frontman Bart Millard pianist James Phillip Bryson ontmoette. Het nieuwe album heeft de band “door het afgelopen jaar getrokken.” Inhoudelijk is het geïnspireerd door moeilijke omstandigheden waar mensen om de band heen door werden getroffen. Dat was voor Millard wel een nieuwe manier van werken. Vaak schreef hij toch ook over eigen worstelingen. Deze keer was dat dus anders, vertelt hij in een interview met Billboard: “Het was de eerste keer dat ik schreef niet vanuit mijn eigen ervaringen, maar vanuit mijn observaties naar anderen.”

Uiteindelijk heeft de band twee jaar en een maand aan de plaat gewerkt, vertelt Millard in een interview aan Music Row. “De eerste single, Almost Home, is al anderhalf jaar uit. We hadden het album in een jaar willen maken, maar door de pandemie is alles veel langzamer gegaan. Daardoor hebben we het hele album ook twee of drie keer volledig geschreven.” Heeft al die extra aandacht een steengoede plaat opgeleverd? Stem deze week af op Groot Nieuws Radio en oordeel zelf!

Luister naar Blessed van MercyMe

 

Beeld: Facebook