Mozaiek Worship bracht eind 2019 het album ‘Jezus Overwinnaar’ uit met twaalf nieuwe liederen. Maandag werden in het programma Backstage de contouren van  nieuwe plannen al zichtbaar. “Bij een van de laatste overleggen met de worshipleaders kon ik merken dat het verlangen was om samen liederen te gaan schrijven”, vertelt Job Vink van Mozaiek Worship bij Groot Nieuws Radio.

“Misschien wel helemaal niet voor op een CD, maar in eerste instantie om de lokale kerk aan te spreken. Iets dat bij ons speelt hier in Veenendaal. Er zijn veel voorbeelden van grote gemeentes waar veel ruimte is om tijdens de diensten liederen te laten ontstaan. Die luxe kunnen we ons niet permitteren, als we drie diensten achter elkaar hebben waarin we vastzitten aan een strak tijdsschema”, vertelt Job.

“We hebben wel ‘Kingdom Come-avonden’, daar zie je soms al iets ontstaan, misschien wel een nieuw lied. Dat willen we als worshipleaders samen gaan ontdekken. Niet alleen met het groepje dat bij Mozaiek Worship hoort, we hebben heel veel muzikanten in de gemeente. Wellicht dat ze ook kunnen aansluiten.”

Het hele gesprek met Reni Kraayenoord en Job Vink van Mozaiek Worship kun je hier terugluisteren.

Luister hier naar het lied ‘Jezus Overwinnaar’ van de laatste CD van Mozaiek Worship.

Beeld: Facebookpagina Mozaiek Worship