Na acht jaar stilte presenteren Marcel en Lydia Zimmer zaterdag hun nieuwe album ‘Onmisbaar.’ Voor de fans een lange tijd wachten, hoewel het duo in die acht jaar zeker niet stilgezeten heeft. Hans van Vuuren maakte ruimte in zijn Voorstel Vrijdag in Backstage om ze alvast te spreken over het album, waarom het zo lang moest duren en het overkoepelende thema van de nummers.

Marcel: “Het is lang geleden sinds ons laatste album. Ondertussen zijn er wel veel liederen ontstaan, maar we wilden gewoon niet meer elke twee jaar een album móeten maken. Zo werd dit album veel meer een verzameling liederen uit het leven. Maar ook één nummer dat al eerder in de Opwekkingbundel is opgenomen, en één die we na onze reis voor Open Doors naar Irak gemaakt hebben.”

“Onmisbaar gaat over dat we niet zonder God kunnen. Zoals we niet zonder de zon, water, zuurstof en liefde kunnen, kunnen we niet zonder God. God is onmisbaar in álles. Die onmisbaarheid komt in alle liedjes terug. Eén nummer is een uitschieter: ‘Ik en jij’ – de bonustrack. Dat is echt een luisterliedje en anders dan de rest, hoewel hij er heel goed bij past qua thema. Het album is echt bemoedigend en geloofsopbouwend geworden.”

Luister hier het gesprek met Marcel en Lydia Zimmer terug:

Afbeelding: Facebookpagina Marcel & Lydia Zimmer