Eerste Paasdag om 09:00 uur klinkt vanuit verschillende deuropeningen op Urk het paaslied ‘Daar juicht een toon, daar klinkt een stem’. Het is een initiatief van Jannie Molenaar. In een tijd waarin we niet samen kunnen komen in de kerk, hoopt ze op deze manier toch mensen aan elkaar te verbinden. Christenen in heel Nederland kunnen aan dit initiatief meedoen.

“We zijn op Urk altijd bezig met zingen. En een groot deel van de Urkers is ook kerkelijk opgevoed. Op een gegeven moment liep ik achter bij mij langs en toen stonden er wat mensen te zingen met elkaar. Dat klonk zo mooi! Thuis dacht ik daar over na en ontstond het idee. We kunnen niet meer naar de kerk toe, de deuren zijn allemaal gesloten vanwege het virus, wat zou het mooi zijn om op Eerste Paasdag dit lied te zingen”, vertelt Jannie Molenaar bij Groot Nieuws Radio.

Het zingen vanuit de deuropening is een verwijzing naar het gebruik van het volk van Israël om 4000 jaar geleden de deurposten in te smeren met bloed, als teken van leven. “Intussen weten we wie de Bron van het leven is. Vanuit de deuropening mogen we getuigen en zingen van Hem wie leven over de dood geeft, juist in deze tijd”, vertelt Jannie.

“Dit lied kwam in mijn hart op, omdat er eigenlijk alles in zit. Op de Eerste Paasdag ging het graf open en is Hij opgestaan uit de dood. De dood heeft haar macht verloren. En juist in deze tijd, waarin de dood zo heerst, is er die blijde boodschap dat er leven na de dood is.”

Het hele gesprek met Jannie Molenaar kun je hier terugluisteren.

Beeld: Wikipedia / Uberprutser