Het was een bijzonder moment tijdens de Pinksterconferentie van Stichting Opwekking van dit jaar. Een bomvolle tent waar duizenden bezoekers het lied ‘Jezus Overwinnaar’ zingen samen met de Opwekking Band. Maandag heeft Opwekking dit lied uitgebracht op YouTube. Ook is er bladmuziek beschikbaar zodat kerken in het land er mee aan de slag kunnen gaan.

“Het lied is zo’n geweldige proclamatie. We willen als Opwekking dit lied opnemen en nog groter maken dan het al is in het land om daarmee onze God groot te maken”, vertelt Ruben Flach, directeur van Stichting Opwekking, maandag bij Groot Nieuws Radio.

“We willen het mogelijk maken dat kerken en bands in de kerken dit lied kunnen meespelen”, vertelt Ruben Flach. Tegelijkertijd is het ook een experiment voor Stichting Opwekking. “We willen naar de toekomst kijken: brengen we dan nog 1 keer per  jaar een CD uit of gaan we gaandeweg het jaar muziek uitbrengen die vervolgens aan het eind van het seizoen op CD verschijnt. We willen actueel zijn en daarmee op de beste manier kerken kunnen dienen.”

Het hele gesprek met Ruben Flach kun je hier terugluisteren.

Beeld: Stichting Opwekking