Tijdens Pasen brengt Ralph van Manen zijn nieuwe plaat ‘De liefde nog het meest’ uit. Ook is dit het startsein voor een jubileumtour. In Backstage vertelt hij er al meer over. “Zolang het kan, ga ik gewoon door. Muziek is voor mij niet meer dan logisch.”

Over muziek maken denkt hij niet zoveel na, antwoordt hij op de vraag waar zijn drijfveer ligt om muziek te blijven maken. “De drive is er gewoon. Ik ben iedere dag met muziek bezig, of het nou als producer voor een ander is of voor mezelf. Het blijft muziek. Iets dat me mateloos boeit.”

Alle facetten van de muziek vindt hij mooi, maar liedjes schrijven nog het meest. “Los van het feit of het een wereldwijd succes is of niet. Het gaat erom dat een liedje binnenkomt, dat het wat met mensen doet. Als die vonk overspringt, is het gelukt.”

Op 4 april start met de release van zijn cd tijdens een online concert zijn jubileumtour, om te vieren dat hij dertig jaar in het vak zit. “Zolang het kan, ga ik gewoon door. Muziek is voor mij niet meer dan logisch.”

De liefde nog het meest

Ralph van manenDe titelsong van zijn nieuwe album, De liefde nog het meest, gaat over zijn ‘betere helft’. “Ineke en ik zijn al veertig jaar samen. Op een gegeven moment ga je terugkijken en je dingen bedenken. Door haar doe ik nog steeds wat ik doe. De muziek is natuurlijk niet van begin af aan een succes geweest. Zij is altijd de stabiele factor geweest in de muziek en in mijn leven. Dus een liedje is wel het minste wat ik voor haar kan schrijven.”

Wat ik bij me draag
is van alles de liefde nog het meest
Aan het einde rijst de vraag
wie ben ik
voor jou geweest 

Het concert wordt op 4 april van 20.00 tot 21.15 uur live gestreamd. Tickets zijn verkrijgbaar op truetickets.nl en blijven twee weken na afloop geldig. Tijdens het concert komen oude en nieuwe nummers voorbij.

Beeld: Facebook