Afgelopen donderdag was Michael W. Smith in het land om een concert in Barneveld te geven. Eunice Nahuis kreeg de kans om hem vooraf aan het concert kort te spreken. “Reckless Love is een lied waar ik naar uitkijk, ik heb het op mijn album ‘Awaken’ en ‘Surrounded’ gezet. Ik hou van de tekst die geschreven is, over de roekeloze liefde van God. Het is een herinnering aan hoe awesome en goed God is”, vertelt Michael W. Smith.

In september 2018 speelde Michael W. Smith nog in Veenendaal en Rotterdam, maar hij werd opnieuw uitgenodigd om naar Nederland te komen voor een concert. “Het is weer goed om terug te zijn”, vertelt Michael, die behalve nummers van zijn recente albums ook nummers van ‘Go West Young Man’ uit 1990 in petto heeft voor de concertbezoekers. “Muziek is zo krachtig, het is de meest krachtige en universele taal in de wereld. Een lied van drieëneenhalve minuut kan het leven van iemand veranderen.”

Hottub

Hoe brengt Michael W. Smith de zomer door? “Ik hou ervan om buiten te zijn. In Nashville, de plek waar ik woon, is het in de zomer heel erg warm. Dus ik lig elke dag in het water, ik hou ervan om te zwemmen in een zwembad in de buurt”, vertelt Michael. Ook zit hij graag in zijn hottub. “Elke ochtend stap ik uit bed, neem ik een energiedrankje en zit ik in mijn hottub. En ik stretch en ik neem stille tijd.”

Vakantie brengt Michael W. Smith het liefst door in de bergen bij Colorado, waar hij een eigen plek heeft. “Ik zou eerder kiezen voor de bergen dan voor het strand. In de bergen is een lage luchtvochtigheid. Daar ben ik onder de indruk van de majestueuze schepping van God.” Ook is hij graag samen met zijn familie. Zijn vijf kinderen zijn allemaal getrouwd en hebben ook weer kinderen kregen. “Als ze allemaal bij ons zijn, dan is het een prachtige chaos.”

Het hele gesprek met Michael W. Smith kun je hier terugluisteren.

Beeld: Groot Nieuws Radio