Dinsdag middag mochten er twee sterren aanschuiven bij Hans. De één bekend van het songfestival van 2000. De ander van de boyband ‘Los Angeles, The Voices’. Linda Wagemakers en Remko Harms vertelden in Backstage over de Safe Haven concerten die in mei gaan plaats vinden.

Naast dat Linda en Remko beide erg actief zijn in de muziekwereld, vertelt Remko ook over zijn andere baan. Hij heeft namelijk een kapsalon: “Ik ben gespecialiseerd in mensen die geen haar meer hebben, zoals kankerpatiënten, weer haar te geven.” Remko is de kapsalon gestart nadat Gordon de boyband ‘LA, The Voices’ verliet: “Ik was even onzeker over de toekomst van de groep, daarom startte ik de kapsalon als een veilige back-up.”

Safe Haven

Het zit al in de naam: Safe Haven. Dat is het gevoel die Remko en Linda willen over brengen. Dat het mag voelen als een veilige haven. Een plek waar je rust en vrede mag ervaren. Remko vindt het erg belangrijk dat mensen zich, ongeacht wie ze zijn, thuis mogen voelen: “Iedereen heeft weleens een onrustige of angstige periode, maar God leidt ons naar een veilige haven”.

Samenwerking

Remko heeft Linda Wagemakers benaderd om mee te zingen tijdens de Safe Haven concerten. Linda heeft zelf een kerkelijke achtergrond en ze hebben eerder al samengewerkt, de link was dus snel gelegd: “Het geloof is altijd als een rode draad in het leven voor mij geweest. Ik ben begonnen in de kerk met zingen. Dit voelt als een thuiskomst.”

De weg in het geloof was niet altijd even gemakkelijk voor Linda: “Mijn weg met God was met heel veel gesprekken. Welke kant moet ik op? Ik geloof geheel op mijn eigen manier.” Deze moeilijke periodes hebben ervoor gezorgd dat Linda voorzichtig wil zijn met de mensen om haar heen: “Ze moeten zich veilig voelen, precies zoals ze zijn. Juist als je in een donker hol zit moeten mensen je opzoeken.”

Verder vertelde Remko over hoe hij met de vele meningen van de buitenwereld omgaat en hoe Linda terugkijkt op haar Eurovisie Songfestival deelname.

Het hele gesprek terugluisteren kan hier.