‘Prins van de Vrede’ is de titel van een nieuw lied van Reyer die hij uitbrengt middenin een periode van overspannenheid. “Het is voor mij een periode van gedwongen rust, daar ben ik eerlijk in. Het is niet dat ik nu al sta te springen om een concert te geven als de maatregelen worden versoepeld”, vertelt Reyer dinsdag in Backstage bij Groot Nieuws Radio.

Langzaam merkt Reyer dat hij meer dingen aankan en wanneer hij te ver gaat. Zo heeft hij al een aantal projecten opgepakt. Hij deed de productie van het nieuwe album ‘Genade’ van Pearl Jozefzoon. Ook zong hij twee liedjes in voor het nieuwe Opwekking-album, dat door de coronamaatregelen in een studio moest worden opgenomen in plaats van tijdens het Worship Weekend.

Creëeren

“In deze tijd ben je in gesprek met een aantal mensen die veel weten van het proces van overspannenheid. Met hen had ik het over vragen als: wat is nou echt mijn kracht? Wat is minder mijn kracht? Je probeert te ontdekken waar je energie van krijgt en waar het weglekt. Gelukkig heb ik ontdekt dat ik heel veel energie krijg van creëeren. Dat komt goed uit, want daar hou ik erg van. Ik hou ervan om nieuwe dingen te maken, op het gebied van tekenen, maar met name op het gebied van muziek natuurlijk.”

Het hele gesprek met Reyer in Backstage kun je hier terugluisteren.

Hier in de chaos

Het lied ‘Prins van de Vrede’ was al deels gemaakt toen Reyer eind vorig jaar een periode van rust in ging, maar is actueler dan ooit in de coronacrisis waar we nu in zitten. “De wereld staat stil en ook en beetje op z’n kop. Er heerst veel onrust, er is veel onduidelijkheid en chaos. Mensen kijken per week uit naar de volgende persconferentie om te kijken wat de nieuwe regels zijn en wat het betekent voor je werk. Er komt veel onzekerheid bij kijken.”

“Afgelopen weken werd ik bepaald bij dit nummer, het eerste nummer van mijn nieuwe CD die af is. Vooral het refrein, de rust die ik er van kreeg, sprak me aan: ‘Prins van de Vrede, U bent dichtbij ons, hier in ons leven, hier in de chaos’. Dat sprak me zo aan met het oog op wat we nu doormaken met elkaar. Ik wilde eigenlijk dit liedje de wereld insturen. Ik heb iets om te delen, dat wilde ik gewoon doen.”

Luister hier naar het lied ‘Prins van de Vrede’ van Reyer.

Beeld: Facebookpagina Reyer