Artiesten en voorgangers Rutger en Athalja Barneveld vertelden tijdens de Back to School-week over hun ambassadeurschap bij Compassion. Tijdens de actieweek sloegen Groot Nieuws Radio en Compassion de handen ineen om nieuwe donateurs te werven voor kinderen die niet naar school kunnen. Dat riep bijzondere herinneringen op bij Athalja.

Vuilnisbelt

Zo vertelt ze bij Backstage met Hans van Vuuren over een reis naar de Filipijnen die ze met Compassion maakte, waar ze werd stilgezet bij waar echt geluk vandaan komt: “We gingen op een zondagochtend naar een kerkdienst en iedereen had daar mooie kleren aan. Ik vroeg me af: ‘Waar zijn alle arme mensen gebleven’?”

“Na de dienst gingen we op bezoek bij een gezin waar de kinderen net nieuw gesponsord waren,” gaat ze verder. “We kwamen aan op een vuilnisbelt en daar, midden tussen het vuilnis, woonde het gezin. Het gezin was ’s ochtends ook bij de kerkdienst geweest, maar de mooie kleren hingen nu aan een waslijn boven het vuilnis.”

“We zongen samen een zegenlied over ze uit. Ik was zo overweldigd dat ik dat eerst bijna niet kon. Maar toen keek ik naar de vader en hij had zoveel rust en vrede over zich. Ik realiseerde me dat hij op die dag heel veel hoop had gekregen. Het gaat niet om mensen uit hun omstandigheden halen, maar Jezus brengen in hun omstandigheden.”

Back to School

Je kunt nog steeds een kind sponsoren zodat hij of zij weer naar school kan. Veel kinderen in armoede zijn hard getroffen door de coronapandemie. Op school hebben zij een veilige plek waar ze kunnen groeien en ontwikkelen. Volg deze link om sponsor te worden.

Luister hier de hele uitzending terug: