Maandag lanceerde Sela een gloednieuw kerstalbum onder de naam Kerstnacht Boven Bethlehem. Het is het derde kerstalbum van de band die nieuwe liederen de Nederlandse kerk in brengt. Het album is opgenomen in een oud Makkums kerkje en varieert qua inhoud van orgelmuziek tot ‘gipsy jazz’: “Dit hadden we van tevoren niet zo bedacht, het is gewoon zo gelopen,” vertelt bandlid Anneke van Dijk-Quist.

Totstandkoming

Samen met zangers Mirjam Kerkhof en Frans Korpershoek is ze tijdens de Back to School-week te gast bij Backstage met Hans van Vuuren. De drie vertellen over hoe het album tot stand is gekomen: “Het album is in jaren ontstaan,” begint Frans. “Uiteindelijk hadden we genoeg liedjes geschreven om er een kerstalbum van te maken. Maar er zitten ook oudere liedjes tussen.”

“De liedjes zijn heel gevarieerd,” gaat Anneke verder. “Er zit voor iedereen wel wat tussen. Ze zijn allemaal redelijk goed te spelen en te zingen.” Mirjam vult aan: “Uiteindelijk willen we gewoon dat zo veel mogelijk mensen mee kunnen zingen. Daarom zitten er ook nog traditionele kerstliederen tussen. Tegelijkertijd zit er ook gewoon een solo tussen; daar mogen we God ook mee eren.”

Kersttour

En het blijft niet alleen bij een kerstalbum: je kunt Sela in december ook persoonlijk meemaken tijdens hun kersttour. Alle informatie daarover is te vinden via www.sela.nl/concerten.

Luister het hele gesprek terug:

Bestel het album Kerstnacht Boven Bethlehem via Gospel.nl. Door via deze link te bestellen steun je het werk van Groot Nieuws Radio.