Met Groot Nieuws Radio willen we een positief christelijk geluid verspreiden, door gesprekken én muziek. Naast onze fantastische vrienden, zorgen veel artiesten ervoor dat dit geluid al 15 jaar blijft klinken. Want ook zonder al die prachtige christelijke muziek kunnen we niet bestaan! In Backstage zijn deze week verschillende artiesten te gast die verbonden zijn met Groot Nieuws Radio. Op maandag spreekt Maurits met twee artiesten die dat al vanaf het allereerste begin zijn: Reni en Elisa Krijgsman.

De betrokkenheid van Reni en Elisa gaat helemaal terug naar de beginfase van ons radiostation. Laat het zien is een van de liederen waarmee we het muzikale echtpaar voor het eerst hoorden op Groot Nieuws Radio. In de opstartfase, vijftien jaar geleden, brachten zij hun gelijknamige album uit.

Trouwe betrokkenheid

Reni en Elisa zijn regelmatig te gast in onze studio. Dat waren ze jaren geleden ook al. Sterker nog, op de allereerste dag dat er gepresenteerde programma’s op Groot Nieuws Radio te horen waren, kwamen ze langs voor een liveoptreden.

Reni vertelt dat ze blij waren met ons bestaan: “We vonden het super dat jullie het initiatief toendertijd durfden te nemen. Dat is echt fantastisch! We voelen ons ook echt betrokken.”

Belangrijke boodschap

Dat enthousiasme is er nog steeds, vertelt ze verder: “Wat ik heel belangrijk vind, is dat jullie de Nederlandse artiesten echt een plek geven. Zodat de luisteraar kennis kan blijven maken met christelijke muziek van Nederlandse bodem. Maar ook dat jullie consequent het evangelie blijven verkondigen. Dat is zo nodig! Jullie blijven doorgaan, ook toen het in de afgelopen jaren best wel een uitdaging was. Jullie boodschap blijft enorm belangrijk.”

Wat een mooie complimenten! Het nummer waarmee Reni en Elisa voor het eerst op onze radio te horen waren, past ook nog eens heel goed bij onze boodschap: “Laat het zien, laat het voelen aan de wereld om je heen en probeer iets van dat wonder uit te stralen”.

Luister hier hele gesprek en het nummer ‘Laat het zien’ terug:

Beeld: Facebook Reni en Elisa Krijgsman