De Amerikaanse band The Afters is de tweede artiest op de EO-Jongerendag 2020. Dat maakte EO-presentator Joram Kaat donderdagmiddag bekend bij Groot Nieuws Radio. Ook Lecrae treedt op tijdens het evenement op 6 juni in Ahoy Rotterdam.

In 2009 maakte The Afters hun debuut in Nederland op het Flevo Festival. Twee kaar later stonden ze voor het eerst op het Jongerendag-podium. In 2017 was de band ook in ons land toen ze in het voorprogramma van For King & Country stonden. De band is bekend van nummers als ‘Well Done’, ‘I Run To You’ en ‘When You’re With Me’.

Luister hier naar het lied ‘Well Done’ van The Afters. De tekst gaat verder onder de video.

Naast Lecrae en The Afters is ook de Beam Worship Band weer van de partij. Op 5 maart wordt er nog een artiest bekendgemaakt die zal optreden op de EO-Jongerendag.

Het thema dit jaar is ‘Speak Life’. Negatieve woorden kunnen een onuitwisbare indruk achterlaten. Zo makkelijk als je ze uitspreekt, zo lastig kan het zijn om te leven met de gevolgen. Tijdens de dag wordt stilgestaan bij vragen zoals ‘Welke woorden vormen ons?’ en ‘Wat zegt God over ons?’

Kaarten voor de EO-Jongerendag zijn hier te bestellen.

Beeld: Website The Afters