Een paar weken terug hoorde je in Voorstel Vrijdag tijdens Backstage al de nieuwe single ‘U Bent Mijn Houvast’ van de band InSalvation. Afgelopen week presenteerde de band hun EP ‘Verwacht’. Op dit eerste volledig Nederlands album staan Nederlandstalige versies van liederen die eerder al op ‘Exodus’ en ‘Neon’ stonden.

 Door de liederen in het Nederlandse zingen komen ze dichterbij en raken het hart zonder vertaalslag, schrijft de band in het persbericht. “Het zijn songs voor de tijd van nu; liedjes over verwachting en hoop op een heersende God, een liefhebbende Vader en een krachtige Redder.” Op de EP staan zeven tracks, waaronder dus de  single ‘Uw liefde is mijn houvast’ (een vertaling van ‘Holding Onto Your Love’),  ‘Wonderlijke Kracht’ (vertaling van ‘Power In The Blood’) en een live uitvoering van ‘Vul dit huis met Uw glorie’.

Luister op maandag 1 maar naar Backstage waar InSalvation te gast is om te praten over het nieuwe album en hun missie om de plaatselijke kerk de inspireren bemoedigen en dienen. Volgens de band verlagen de Nederlandstalige liederen drempels en zijn ze een krachtig statement voor de tijd waarin we leven. “Zekerheden verdwijnen in deze tijd van lockdowns, avondklok en ‘anderhalve meter maatschappij’,” aldus Jafeth Bekx, frontman van InSalvation . “Wat blijft er dan nog over? Wij beseffen dat Gods liefde dan houvast geeft. Op Hem mag onze verwachting zijn als steeds meer lijkt weg te vallen.”

Bekijk de clip van Uw Bent Mijn Houvast

Beeld: Facebook InSalvation