Hoe gaat de Pinksterconferenties 2021 eruit zien? In Laurens’ Lunchroom lichtte directeur Ruben Flach alvast een tipje van de sluier op: “Het liefst zouden we op zondagmiddag met 50.000 man op het sing-in terrein staan. Maar dat is volgens mij niet reëel. We hopen dat we het wel met 4000 coronaproof mogen doen. En zolang we niet te horen krijgen dat het niet mag, blijven we hopen en geloven dat dit zo kan.”

Voor de mensen die de conferentie willen volgen komt een digitaal platform waar je als bezoeker je eigen programma kunt samenstellen, legt Ruben Flach uit. “Alle diensten zijn echt live op het moment zelf. ‘s Ochtends zijn dit de samenkomsten van de grote tent zoals we dat gewend zijn bij het volwassenenprogramma. De avonddiensten worden verzorgt door het jongerenprogramma, dat wordt heel tof. Omdat we op het terrein zo weinig mensen kunnen hebben, is bedacht dat er door het hele land mini-conferentietjes komen, in de hoop dat kerkelijke gemeentes wel bij elkaar kunnen komen. Ook zijn we in gesprek met christelijke campings. We willen door het hele land kleine pinkstervuurtjes aansteken. Het hoogtepunt wordt de zondagochtend, waarbij we met alle gelovigen van alle kerken avondmaal willen vieren. Daarvoor hebben we een thuispakket bedacht, waarin allerlei materiaal zit voor een conferentie thuis of op de camping. Zelfs een kant-en-klaar avondmaalscupje met druivensap en brood.”

In Laurens’ Lunchroom vertelde Ruben Flach nog meer over de plannen voor de Pinksterconferentie. Aanmelden voor dagkaarten kan vanaf 1 maart via de site van Opwekking. Hier is ook meer informatie te vinden over het organiseren van de mini-conferenties.

Luister het gesprek hieronder terug: