Helaas! De Pinksterconferentie van Stichting Opwekking gaat niet door dit jaar. Maandagavond maakte het kabinet bekend dat samenkomsten evenementen in Nederland, ook met minder dan honderd personen, tot 1 juni worden verboden vanwege de verspreiding van het coronavirus. De conferentie zou gehouden worden van vrijdag 29 mei tot en met maandag 1 juni 2020.

Vijftigste keer

Het zou de vijftigste keer zijn dat de Pinksterconferentie georganiseerd zou worden. Afgelopen tijd heeft directie, bestuur en het crisisteam van Opwekking het nieuws op de voet gevolgd. “Dat het nu een voldongen feit is, is toch een grote teleurstelling. Voor ons als Opwekking, de honderden vrijwilligers, maar ook voor al die tienduizenden bezoekers die samen met ons uitzagen naar een prachtig pinksterfeest”, vertelt directeur Ruben Flach in een persbericht.

“De financiële uitdaging zal voor Opwekking enorm zijn”, aldus Ruben Flach. “Maar er is ook veel vertrouwen, want de organisatie heeft altijd gezegd: het is Gods werk. God heeft al die jaren voorzien en zal ook hierin voorzien. Daarom zien we, in afwachting van de verdere ontwikkelingen, vol vertrouwen de toekomst tegemoet.”

In De Nieuwe Morgen sprak Annemarie Biljard met directeur Ruben Flach van Opwekking. Luister hier het gesprek terug.

Groot Nieuws Radio

Al jarenlang zendt Groot Nieuws Radio de Pinksterconferentie van Stichting Opwekking live uit via de radio. De komende periode denkt het team van Groot Nieuws Radio na over een alternatieve invulling van onze programmering voor het pinksterweekend.

Beeld: Merith Ebbers