Al maanden is het team van Stichting Opwekking bezig met de plannen voor de conferentie van 2021. Een aantal weken terug was Ruben Flach nog hoopvol dat er wellicht een conferentie met enkele duizenden mensen georganiseerd kon worden in Biddinghuizen. Deze week is echter besloten om ook in 2021 volledig digitaal te gaan.

Het was geen makkelijke beslissing, vertelt directeur Ruben Flach in Laurens’ Lunchroom. “Het advies van ons kernteam is dat op basis van wat we nu weten niet verstandig is om op het terrein met een paar duizend mensen samen te komen. Het is heel verdrietig, die plek op Walibi hebben we allemaal mooie herinneringen aan. De keus om het niet op die locatie door te laten gaan is best heftig. Niet alleen voor bezoekers, maar ook voor de vrijwilligers. Aan de ene kant begrip. Men snapt dat we veiligheid voorop stellen. Maar ook teleurstelling omdat het het tweede jaar is dat we Opwekking anders moeten gaan organiseren.”

Beslissing in gebed

De beslissing om weer volledig digitaal te gaan is in gebed is genomen, bedrukt Flach. “Ons kernteam heeft goed onderzoek gegaan en een advies opgesteld waaruit kwam dat het niet verantwoord is om de conferentie op het terrein te organiseren. We hebben een weekend de tijd genomen en aan God gevraagd om het te laten weten als dit advies van het kernteam niet goed was. Onze God is echt een sprekende God! We hebben gebeden, en kregen geen tegengeluid van Hem maar juist twee keer een bevestiging dat het de juiste beslissing is.”

Thuispakket Lokaal Pinkstervuurtje

“Samen met alle andere organisaties zoals Groot Nieuws Radio die ook meewerken gaan we er een fantastische conferentie thuis van maken,” zegt Ruben Flach.  Daarvoor heeft het team van stichting Opwekking een thuispakket gemaakt waarin je thuis mee kunt doen met de conferentie en het pinkstervuur aan kunt steken in jouw eigen omgeving. Hierover vertelde Flach al in een eerder gesprek meer over. Het thuispakket is vanaf 1 maart te bestellen via lokaalpinkstervuurtje.nl

Luister het hele gesprek hieronder.

 

Beeld: Stichting Opwekking