De studio-app stroomde vol met vragen op zaterdagavond tijdens de Digitale Pinksterconferentie. De reden: relatiecoach Cocky Drost gaf bij Groot Nieuws Radio haar seminar Vurige Liefde over relaties en seksualiteit.

“Liefde is verbinding op zielsniveau,” begint Cocky Drost haar seminar. Daarom is het zo kwetsbaar en eng. “Aan wie laat jij je diepste binnenste zien, je kwetsbare zelf? De kunst van een goede relatie is juist dit te laten zien. Eerlijk zijn tegen de ander, maar ook tegen jezelf.”

Waarom moet het dan altijd over seks gaan, krijgt Cocky vaak te horen. “In mijn praktijk komen koppels die op emotioneel vlak issues hebben. En dat komt bijna altijd tot uiting op seksueel vlak. Hoe is het daar dan met de verbinding? Vaak durven we het daar niet over te hebben. En misschien we juist omdat je bang bent voor jezelf, en niet zozeer voor de ander.”

Aan het einde van de seminar nam presentator Eunice Nahuis de tijd om met Cocky vragen van luisteraars te bespreken, zoals: Laat je God toe in de slaapkamer?

Bekijk hier het volledige seminar van Cocky Drost terug.

Beeld: Groot Nieuws Radio