We worden er een beetje stil van. In Blessings vertelden luisteraars van Groot Nieuws Radio waarom ze zich hebben aangemeld als vriend. Drie reacties willen we graag met je delen. We zijn enorm dankbaar voor al onze vrienden die ons soms al jarenlang steunen. Dankzij onze vrienden is het mogelijk dat we bouwen aan een christelijk radiostation.

Biddend tot de Heer

Woensdag deelde Klazien haar verhaal. Elf jaar geleden overleed plotseling haar man, waarna ze door een moeilijke tijd ging. “Op de avond van de dag van de begrafenis kon ik niet slapen en zocht ik op de wekkerradio naar iets dat me zou bemoedigen. Toen kwam ik bij Groot Nieuws Radio terecht. Op dat moment draaiden ze ons lied: Welk een vriend is onze Jezus. En toen hoorde ik die zin: ‘Als soms vrienden ons verlaten, gaan wij biddend tot de Heer’.”

“Op dat moment kwam dat zó binnen, daar ben ik zo door bemoedigd en getroost. Toen de mogelijkheden er waren, ben ik direct vriend geworden omdat het getuigenis moet doorgaan. Tot op de dag van vandaag word ik er door bemoedigd, door het woord en door de muziek. Ik ben er heel dankbaar voor”, vertelt Klazien.

Christelijke muziek

Hans was vroeger een fanatieke luisteraar van niet-christelijke muziek, maar nadat hij op 18-jarige leeftijd tot bekering kwam, brak hij daar radicaal mee. “Maar je valt dan wel in een gat. Je luistert volop naar muziek en je verlangt eigenlijk naar andere muziek, naar christelijke muziek en gospelmuziek. Maar toentertijd was er geen zender. Er was wel af en toe een uurtje goeie muziek bij de EO te horen, maar dat was niet de hele dag.”

Al sinds de start van Groot Nieuws Radio is Hans luisteraar én vriend. Het gaat hem om de muziek en de inhoud van de teksten. “Als je ‘s morgen opstaat, zit er vaak muziek in je hoofd. Als je naar verkeerde muziek luistert, zit de verkeerde muziek in je hoofd. Wat is er nou mooier dan ‘s ochtends op te staan met muziek waarin God wordt geprezen!”

Zegenrijk

“Ik ben dankbaar dat ik met jullie mag optrekken”, vertelt Marja, ook luisteraar van het eerste uur. “Ik luisterde altijd naar Radio 10 Gold, maar op een gegeven moment was die zender uit de lucht. Op een gegeven moment heb ik de radio weer aangezet en toen waren jullie te horen. Toen ben ik blijven haken”, vertelt Marja.

“In de nacht ben ik veel wakker, het is niet echt makkelijk in mijn leven. Maar Groot Nieuws Radio heeft zo zegenrijk gewerkt, je wordt zo bemoedigd door al die muziek. Daardoor hou je het vol. (…) Er kunnen zoveel stormen in je leven zijn, maar in alle omstandigheden is het waard om God te prijzen. God is zo goed!”

Wil je ook vriend worden van Groot Nieuws Radio? Meld je nu aan!