Sinds het begin van de coronacrisis zijn Ollie en Sophie een begrip voor veel christelijke kinderen. In de online kids-diensten van Mozaiek spelen ze een grote rol. Kinderen kijken graag naar de sketches van Ollie en Sophie en zingen mee met worship liedjes. De zussen Lisanne en Martine nemen de rol van Ollie en Sophie op zich: een broer en zus die samen van alles meemaken en ontdekken over God.

Martine Schuit speelt de stoere, grappige en bijna altijd vrolijke Ollie. Een groot contrast met hoe zij zich de periode voor corona voelde: “Toen Lisanne mij vroeg om Ollie te spelen, zei ik gelijk ja tegen het toneelspelen. Dat vind ik heel leuk om te doen! Maar bij de tweede dienst al kreeg ik veel strijd. De dienst ging over de vrucht van de Geest ‘blijdschap’. Zelf was ik toen al een aantal jaar zelf niet écht blij. Ik lag met mezelf overhoop, kon niet meer werken en het lukte niet om God in dit alles te vinden. De kerk bezocht ik al een tijd niet en mijn Bijbel bleef dicht.”

Twijfel

Bij die tweede dienst voelde Martine veel twijfel: “Ga ik nu aan al die kinderen vertellen wat het is om blij te zijn? Ik ervaar dat totaal niet. Mag ik dat wel doen?” In die periode van twijfel hoorde Martine het nummer ‘Kleine Dingen’ van Delise op Groot Nieuws Radio. Het was precies wat ze nodig had: “Ik liet de tekst binnenkomen en besefte dat het precies was wat ik ervaarde. Ik geef mijn tijd en energie, God doet de rest. Ik leef nu echt voor God en het leven wil ik met God samen doen. Dit nummer moedigde mij aan om Hem weer volledig de regie te geven van mijn leven en Hem te vertrouwen.”

Geliefd

Zo besloot ze om toch door te gaan. Bij de voorbereidingen sloeg Martine de Bijbel weer open. Ze ontdekte wat echte blijdschap is: “Weten dat er een God is die van je houdt, precies zoals je bent gemaakt. Toen ik dat weer toeliet, kwam er echt een bak liefde binnen. Dat kon alleen van God zijn. Ik voelde me toen mega geliefd en zei weer volmondig ‘ ja’ tegen Hem. Ik ervaar weer een diepe blijdschap in mijn leven.”

Het verhaal van Martine stond centraal in de nieuwsbrief die vorige week bij onze vrienden op de mat viel. Wil je deze ook ontvangen? Klik hier om vriend te worden!