Door de zware aardbevingen in Syrië en Turkije schrikken ook wij wakker. Het is haast onmogelijk om je ogen te sluiten voor het leed dat deze ramp veroorzaakt. Woorden schieten dan tekort. Op Groot Nieuws Radio ervaren we keer op keer dat muziek je helpt om die woorden te vinden. Dat is ook zo bij dit lied dat we, vanwege de huidige situatie, toevoegen aan onze playlist.

Heel Nederland komt woensdag in actie voor de slachtoffers. Ook wij houden een actiedag. Op deze dag brengen we christelijke organisaties onder de aandacht die noodhulp verlenen. Dat doen we door in de programma’s stil te staan bij de ramp, maar ook door de muziek die we draaien.

Naast geld, is ook gebed een waardevolle gift die je kunt geven. Als je zelf de woorden niet kan vinden, dan is dit lied een bijzonder hulpmiddel daarbij. The Psalm Project zingt de passende woorden: “Ontferm U, Heer. Laat niet los, wat U begon.” Op Facebook en Instagram deelden de muzikanten bladmuziek zodat je het lied in je eigen kerk kunt spelen of zingen.

Songtekst:

Ontferm U, Heer
Ontferm U, Heer
Laat niet los, wat U begon

Houd mij vast,
Laat mij niet gaan
Heer ontferm U,
In Jezus naam.

Ontferm U, Heer
Ontferm U, Heer
Laat niet los, wat U begon,
Kyrie Eleison.

Meer nieuwe muziek uit onze playlist ontdekken?  Volg dan onze afspeellijst op Spotify: