Het is inmiddels een jaarlijkse traditie aan het worden, de instrumentale albums van The Musix. Oké, toegegeven, tussen album één (Interludio, 2015) en twee (Synfonia, 2018) zat iets langer, maar sindsdien is met Energique (2019), Passione (2020) en Christmas (2021) duidelijk een tendens te zien. Normaal komt daar ook de gebruikelijke nieuwjaarstour bij, maar de bekende maatregelen gooien daar roet in het eten.

Met 19 instrumentale tracks geven The Musix ons tóch een sfeervolle Kerst. Op hoofdlijnen is gekozen voor de bekende melodieën, dus ‘Hoor De Eng’len Zingen De Eer’, ‘Stille Nacht’ en ‘Komt Allen Tezamen’ komen voorbij, maar ook ‘Eer Zij God In Onze Dagen’, ‘t Is Geboren Het Goddelijk Kind’ en ‘Hoe Zal Ik U Ontmoeten’. Uiteraard ontbreken ook internationale titels als ‘Pie Jesu’, ‘What Child Is This’, ‘Mary,  Did You Know’ en ‘Angels Carol’ niet.

In de klank van The Musix horen orgel (Lennert Knops), harp (Maria Knops), piano (Arie van der Vlist), fluit (Martha van Gent), cello (Csaba Erdos) en viool (Corrie Wielink). Voor de opnames gebruikte men de Grote Kerk van Westzaan. In de Trinitatuskapel van Dordrecht werd bovendien een online-kerstconcert opgenomen, dat online te bekijken is. Een voorproefje is hieronder te zien, het hele concert is te bekijken op het Youtubekanaal van Excellent Recordings.

‘Christmas’ door The Musix (2021) uitgegeven bij STH Records is Wens CD van de Week bij Groot Nieuws Radio.