Als er íets is dat we in muzikaal opzicht aan 2020 zullen herinneren, dan is het wel dat hij héél bijzonder is als er CD-opnames tot stand gekomen zijn. Toch hebben we vandaag weer zo’n schijfje in handen.

Het Seba Meisjeskoor stapte op 18 en 19 september de St. Joriskerk in Westzaan binnen om onder leiding van dirigente Rianne Vogelaar-van Roon 13 liederen op te nemen. Bewust wordt daarin gekozen voor liederen over ‘hoop voor de toekomst’. Met de oproep om zorgen voor morgen in gebed aan God toe te vertrouwen.

Het resultaat is een album met grotendeels Psalmen, aangevuld met ‘Bless The Lord’, ‘Heer’, Ik Kom Tot U’ en ‘Goede Herder’. Het album wordt gecompleteerd met een orgelsolo (O Mijn Ziel Houd Goede Moed) van vaste organist Huig van der Knijff én een instrumentale versie van ‘Be Thou My Vision’ van alle muzikanten samen. Dan hebben hebben we het over Arjan Wouters (piano), Sylvia Maessen (contrabas), Laura van der Stoep (viool) en Maurice van Dijk (trompet). In diverse liederen neemt Jaco van Houselt een solo voor zijn rekening.