Zalig de politici! De enige podcast waarin de Bergrede je stemming bepaalt, is vanaf nu te beluisteren via ons podcastkanaal. Tot aan de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart verschijnt er iedere woensdag een nieuwe aflevering. In deze serie praat Annemarie Biljard met politici van verschillende partijen aan de hand van de Bergrede.

De zaligsprekingen, de uitleg van de wet en het Onzevader: de Bergrede is misschien wel een van de meest geliefde toespraken van Jezus in de Bijbel… Onderweg naar de Tweede Kamerverkiezingen 2021 hoor je verschillende politieke partijen over hun ideeën en idealen aan de hand van de Bergrede. Dat zorgt voor een overzichtelijke en unieke kijk op ambities die langs een verrassende meetlat worden gelegd.

Een beetje met een knipoog, want het is geen politiek programma natuurlijk. Toch geeft het geeft mooie handvatten voor een gesprek met zowel christelijke als niet christelijke partijen. De eerste twee afleveringen van ‘Zalig de politici!’ staan inmiddels online en zijn te vinden op ons podcastkanaal of te hieronder te luisteren. Daarnaast hoor je ook elke woensdagochtend rond de klok van half 9 meer over de aanstaande verkiezingen in het programma De Nieuwe Morgen.

Beeld: Husky via Wikimedia.org