Het is het grootste Bijbelboek, met 150 gedichten, gebeden, klaagzangen en lofliederen. Deze maandag duiken we de hele dag in de rijkdom van psalmen. Van 6:00 tot 20:00 kun je genieten van moderne Psalm-vertolkingen en gaan we ook in gesprek over de psalmen.

In De Nieuwe Morgen, rond half acht, vertelt hoogleraar Oude Testament Koert van Bekkum waarom de psalmen eigenlijk in de Bijbel staan, en wat het toevoegt aan de boodschap van de Bijbel.

In Brandstof (10.00-12.00) is dominee Adriaan Molenaar te gast. Hij heeft meegewerkt aan de nieuwe psalmberijming. Ook in andere programma’s hoor je verdiepende items en leuke weetjes over de psalmen. Laat je (opnieuw) verrassen door de rijkheid van deze liederen uit de Bijbel tijdens de Dag van de Psalmen bij Groot Nieuws Radio.

Tijdens De Dag Van Vandaag praat Lukas met theoloog en musicus Hanna Rijken, over de schoonheid van de psalmen in de kerk, de samenzang en het persoonlijk geloof. Dat hoor je rond half vijf.

Geïnspireerd door de psalmen

Uiteraard draaien we de hele dag bekende, maar ook minder bekende liederen die soms letterlijk, soms in iets andere woorden of deels uit de psalmen komen. Denk hierbij aan muziek van Marcel & Lydia Zimmer, Brian Doerksen, The Psalm Project of Sons Of Korah. Maar ook Kari Jobe, Matt Redman en Hope Darst hebben zich laten inspireren door de psalmen bij het schrijven van hun worshipsongs. Eén dag is eigenlijk te kort voor al het moois dat gemaakt is naar aanleiding van die 150 gedichten, gebeden, klaagzangen en lofliederen.

In Blessings en Wens hoor je uiteraard gewoon de liederen zoals die zijn aangevraagd door luisteraars, dus daar zitten een paar liederen bij die niet uit de psalmen komen.

We zijn benieuw naar jouw mooiste Psalm. Wil je hierover vertellen op de radio? Laat het hieronder weten en misschien bellen we je!