Bij wandelen in het licht hoort strijd, zeggen de dames van vocalgroup FaVor. “We geloven dat God Zijn licht op ons laat schijnen. Maar we ontvangen die niet altijd, we hebben een keuze om in het licht te gaan staan.”

Maandagochtend was vocalgroup FaVor te gast bij Bij Jorieke om te vertellen over hun nieuwe EP ‘In het Licht’. Jeanette, Mariët, Tineke en Yessica vertelden hoe ze in hun eigen leven hebben geleerd om in het licht te wandelen.

Licht

De vrouwen merken dat het een thema is dat bij veel mensen speelt. We geloven dat God Zijn licht op ons laat schijnen”, zegt Tineke. “Maar we ontvangen die niet altijd. We hebben een keuze om in het licht te gaan staan.”

Daar hoort strijd bij, omgaan met onzekerheden, kwetsbaarheid en leven in de schaduw van het leven. Over de keuze om in het licht te gaan lopen, zegt ze: “Bij de wetenschap dat God ons iedere dag Zijn genade geeft, zit ook de opdracht en verantwoordelijkheid om in dat licht te gaan lopen.”

Yessica: “Als je je kwetsbaarheden in het licht durft te brengen, werkt dat bevrijdend. We gunnen mensen de rust en de last die dan van je af valt.” Zelf ervaart ze veel herkenning als ze zich open opstelt over haar worstelingen.

Verhaal delen

Jeanette maakte een moeilijke tijd mee met haar man, die Gilles de la Tourette heeft. Het gezin kwam in de knel. “Uiteindelijk wilde een stichting ons helpen, maar daarvoor moesten we wel ons verhaal delen met familie en vrienden. Dat was het meest bevrijdende wat ik ooit heb gedaan.”

Het was bevrijdend, maar dat wil niet zeggen dat haar leven geen moeiten meer kent. “Het is een keuze om voor kwetsbaarheid te blijven gaan en dat samen met God te doen. Een constant open kanaal met Boven.”