Een van de namen van Jezus is Immanuel: God is met ons. De naam vertelt over de missie van Jezus op deze aarde. Hij kwam om ons te laten zien dat God niet ver weg, maar juist heel dichtbij ons is. Altijd! Dat willen we ook laten horen op Groot Nieuws Radio. We hopen en bidden dat je door de muziek en gesprekken heen iets mag merken van Gods aanwezigheid.

Het afgelopen jaar waren er weer een hoop mooie gesprekken waarin dit terugkwam. Veel gasten vertelden hoe zij God ervaren in hun leven. We hebben een aantal van die gesprekken voor je op een rijtje gezet!

Kerkjournalist Klaas van der Zwaag: ‘God houdt de kerk in stand’

Bijna veertig jaar lang was Klaas van der Zwaag kerkjournalist voor het Reformatorisch Dagblad. Daar kwam een einde aan toen hij dit jaar met pensioen ging.

In De Nieuwe Morgen was hij te gast om terug te blikken op zijn functie. Ook deelde hij zijn hoopvolle visie op de kerk van Nederland. Ondanks kerksluitingen en ledenverlies, is Klaas positief: “We weten dat de kerk niet in handen is van ons, maar dat de Heilige Geest in Christus de kerk in stand houdt. Dat geeft ook weer een bepaalde ontspanning: wij hoeven de kerk niet in stand te houden, dat doet God.”
> Klik hier om het gesprek terug te luisteren

Evelyn Koelewijn worstelde lang met imperfectie, maar God leerde haar om het als kracht te zien

In het boek ‘Maak van je imperfectie je kracht’ deelt Evelyn haar persoonlijke verhaal. Ze heeft cerebrale parese, een aangeboren hersenletsel door zuurstoftekort bij haar geboorte. Het maakt haar anders dan anderen.

In haar zoektocht naar bestaansrecht, worstelde Evelyn veel met haar imperfectie: “Dat zorgde voor veel spanning, stress en innerlijke ontevredenheid. Als je streeft naar perfectie, is het nooit goed genoeg. Maar zodra je het loslaat en neerlegt bij God, dan kun je rust vinden.”
> Klik hier om het gesprek terug te luisteren

Eerlijke verhalen over de reis met God op het nieuwste album van LEV

God is bij ons op onze reis. Daarover zingt de band LEV op hun nieuwste album. Zangeres Liesbeth was eerder dit jaar te gast in Backstage. Ze vertelde over het album Tot we thuis zijn.

Voor Liesbeth is het nummer U mag erbij het bijzonderst. Het is een eerlijk verhaal over de eenzaamheid die ze soms ervaart: “Veel nummers van het album gaan over met elkaar onderweg zijn. Dat is leuk en gezellig, maar zo voelt het voor mij niet altijd. Het is niet dat ik heel eenzaam ben, ik heb echt wel vrienden en familie om me heen. Toch vind ik het niet altijd makkelijk om eerlijk dingen te delen.”
> Klik hier om het gesprek terug te luisteren

Dit kerkgebouw is een tastbaar wonder

De kerk van voorganger William Boné kreeg op een bijzondere manier een nieuw gebouw. Toen ze een nieuw onderkomen nodig hadden, kregen ze dat uit onverwachte hoek. William vertelde erover in Brandstof.

Het gebouw bestaat uit maar liefst 2000 vierkante meter en stond te koop voor 1,75 miljoen euro. Uiteindelijk betaalde de kerk slechts 250 duizend euro: “We gingen bidden en vasten in het gebouw met al onze leden. Uiteindelijk hoorden we dat het bedrag geaccepteerd was. Dat was echt heel bijzonder. Opeens zie je de tastbaarheid van Gods almacht in het dagelijks leven.”
> Klik hier om het gesprek terug te luisteren.