Morgen is het Nationale Dodenherdenking, en ook dit jaar is dat anders dan anders. Het Corrie ten Boomhuis heeft daarom het leesplan ‘Geloofslessen uit het leven van Corrie ten Boom’ gemaakt, zodat je ondanks de beperkingen toch in het leven van deze bijzondere vrouw kunt duiken.

Op dit moment zijn er twee leesplannen van elk 7 dagen. Ze zijn gemaakt aan de hand van het leven van Corrie, haar vader, en grootvader, met Bijbelteksten die in hun levens belangrijk waren om te lezen én om toe te passen. Ook nu is dit nog heel relevant, vertelt Dientje Wiersma. Zij is gids in het Corrie ten Boomhuis en maakte de leesplannen. “Júist vandaag blijft de boodschap van Corrie ten Boom overeind. We leven opnieuw in een tijd van onzekerheid, waarin het nieuws ons kan benauwen en waarin we angstig kunnen worden. Dan hebben we het juist nodig om te zien dat hoe onzeker de omstandigheden ook zijn, hoe zeker, hoe trouw en hoe liefdevol God blijft. Dat er geen put zo diep is, dat Gods’ armen er werkelijk onder zijn. We hoeven het niet zo te voelen, maar het is wel waar. God liefde blijft altijd staan.”

De leesplannen ‘Geloofslessen uit het leven van Corrie ten Boom’ zijn te vinden op Bible.com. Vanaf juni is ook een Engelse vertaling beschikbaar.

Luister hieronder het gesprek met Dientje Wiersma van het Corrie ten Boomhuis.

Beeld: Facebook Corrie ten Boomhuis