Voor de christelijke conferentieganger is het deze zomer wel afzien. Jaarlijks terugkerende evenementen gaan massaal niet door. Gelukkig zitten organisatoren niet bij de pakken neer en komen veelal met creatieve oplossingen. Zo zal komend weekend New Wine online haar conferentie Heel het Leven aanbieden. Eventmanager Cock van der Brugge vertelde erover in Laurens’ Lunchroom op maandag.

Ecologie

Het thema van de conferentie is hetzelfde gebleven: Heel het Leven. Van der Brugge: “Toevallig past dit heel goed bij deze tijd. Door corona krijgt de natuur en Gods schepping veel meer aandacht. Ecologische rechtvaardigheid: Hoe gaan we als christenen met heel de schepping om? Dat gaat over alle terreinen van het leven: kerk, werk en gezin. Het werkwoord ‘helen’ zit erin. We hebben als christenen de opdracht gekregen mee te helpen de schepping heel te maken.”

Aan de slag

De conferentie zal natuurlijk anders zijn dan een live conferentie, maar het is niet alleen maar naar livestreams kijken. “Het zijn niet de grote tenten op de grasvelden, maar we hebben wel een volledig nieuwe website gemaakt die vanaf zaterdag live is. Bij verschillende thema’s is er verdiepingsmateriaal waar je als kerk of kleine groep mee aan de slag kan. Sommige predikanten gaan het gebruiken in hun kerkdienst, maar we hoorden ook van een groep die gaat kamperen en daar het festival gaan beleven.”

Vanaf zaterdag 18 juli kan iedereen gratis deelnemen via de website van de conferentie.

Luister hier het hele gesprek met Cock van der Brugge terug.

Beeld: Facebookpagina New Wine Nederland