In het nieuwe radioseizoen hoor je in De Nieuwe Morgen ook weer nieuwe overdenkingen. Elke werkdag om 07:45 en 08:45 uur deelt een spreker of schrijver iets waar je de dag mee kan starten. Dat kan een ontdekking zijn uit de Bijbel of een gedachte over het leven met God.

Gebed

Aan het begin van de werkweek, op maandagochtend, hoor je Agnes Huizenga als overdenker. De komende tijd denkt ze met ons na over het gebed en welke uitdagingen dat geeft. “Ik zie er naar uit wat God in dit nieuwe seizoen gaat geven, hoe Hij jou en mij gaat leiden, ondersteunen en nieuwe dingen gaat leren”, zo vertelde ze maandag in haar overdenking. “Mijn gebed is, zoals 1 Kronieken 16 staat, dat we met elkaar mogen uitzien naar de Heer en Zijn macht en voortdurend Zijn nabijheid mogen zoeken.”

Sleutelrol

Op donderdag verzorgt Hans Alblas de overdenkingen. Hij start deze week een nieuwe serie waarin hij op zoek gaat naar de rode draad van de Bijbel. In de overdenkingen van Hans bespreekt hij Bijbelpassages die een sleutelrol vervullen in de boeken waar ze in staan. Die gedeelten helpen ons om de rode draad van de hele Bijbel te pakken te krijgen. “Ik verwacht dat deze ontdekkingsreis me veel meer zicht gaat geven op de God van de Bijbel en zijn bedoelingen en verlangens”, vertelt Hans Alblas.

Naast Agnes Huizenga en Hans Ablas bestaat het team van overdenkers uit Sarianne van Dalen (op dinsdag), David de Vos (op woensdag) en Rob Favier (op vrijdag).