Het is misschien wel het mooiste en het moeilijkste van geloven in God: je persoonlijke relatie met Hem. We vinden het normaal om te werken aan onze relaties en steeds dichter naar elkaar toe te groeien. Kun je dat met God net zo beleven? In Brandstof praat Eunice met Theo Visser. Hij is schrijver van het boek Leven in Gods tegenwoordigheid. Een praktisch, maar ook theologisch boek over hoe je God kunt ervaren in je leven.

“Of je nu emotioneel of cognitief in gesteld bent, het maakt niet uit hoe je in elkaar zit,” legt Theo uit. “Het gaat om de verbinding met je geest. Dat je het werk van Gods Geest leert herkennen, de stroom van Gods Geest. Hoe je ook in elkaar zit, je mag het met vallen en opstaan gaan leren. Iedereen kan een diepe persoonlijke omgang met God hebben. Dat kan omdat het van God afhangt, omdat het van Hem uitgaat en niet van jou.”

Maar hoe doe je dat dan? En wat als God stil lijkt te blijven? In het gesprek duiken Eunice en Theo dieper in deze thema’s en krijg je handvatten om te leven in Gods tegenwoordigheid.

Het boek ‘Leven is Gods tegenwoordigheid’ van Theo Visser is te koop via Kameel.nl. Door via deze link te bestellen steun je het werk van Groot Nieuws Radio.

Beeld: Pixabay