Vergeving heeft een enorme kracht. Het brengt vrijheid, vrede, genezing en hoop. Daarover sprak Wilkin van de Kamp woensdag in Bij Jorieke. Zelf ging Wilkin ook door dit proces van vergeving heen en ontdekte zo dat vergeving helend is op al die vlakken van ons leven.

“Vergeving schenken is een cadeau voor jezelf. Als jou iets is aangedaan waar je niet van los komt omdat je ermee opstaat en ermee naar bed gaat is vergeving de sleutel om los te komen van wat je is aangedaan en van de dader. Daarmee gaan de deur open naar een hoopvolle toekomst. Het is onmenselijk om uit jezelf op te brengen degene die jou jarenlang misbruikt heeft te vergeven. Alleen als je de genade ontvangen hebt, kan je het opbrengen dat door te geven om wat jou is aangedaan. God geeft ons de sleutel tot vergeving in handen, hij nodigt ons altijd uit maar dwingt nooit. Dat is liefde die ons aanmoedigt om te vergeven.

Jezus heeft ons laten zien hoe belangrijk vergeving schenken is en waarom het goed voor ons is. Vergeving gaat om de genade van God ontvangen en die vergeving mogen we doorgeven. Dat is voor de dader maar vooral voor jezelf, dat je vrij wordt van wat je is aangedaan.” In het gesprek met Jorieke vertelt Wilkin hoe hij zelf ook die vrijheid toen hij na jaren boos zijn iemand kon vergeven.

Beeld: Vrij Zijn