In Laurens’ Lunchroom praat predikante Marijke Gehrels over haar boek Onze dominee is een detective (foto), waarmee ze pionier is in een nieuw boekengenre: de christelijke, komische detective. Ook gaat ze dieper in op haar genezing door gebed.

Marijke vertelt hoe ze op het idee kwam om het boek te schrijven. “Toen ik meedraaide als pastoraal werker en diaken zag ik de moeilijkheden waar predikanten waar zij tegenaan lopen. Mensen praten na de dienst gelijk weer over het dagelijks leven en de dominees vragen zich af of er wel iemand is die naar de preek heeft geluisterd. Nu ik zelf dominee ben kom ik veel verdriet en leed tegen, dat is het fijn om van je af te schrijven. Daarnaast staan veel christelijke boeken vol met zware onderwerpen of gebeurtenissen. Ik denk dat mensen behoefte hebben aan lucht en humor.”

Genezen

Voordat Marijke dominee werd zag haar leven er heel anders uit. Vijftien jaar lang leidde ze aan het chronische-vermoeidheidssyndroom (CVS). Marijke: “Ik was rolstoelafhankelijk en vaak bedlegerig. Op mijn 43e sprak een wildvreemde man me aan op straat terwijl ik in mijn scootmobiel reed. Hij bad voor me en ik was direct genezen”. Het was voor haar de aanleiding voor God te leven, theologie te studeren en dominee te worden.

Marijke is tegenwoordig dominee in de PKN in Tienhoven. Momenteel is gebedsgenezing daar een uitzonderlijk onderwerp, maar als het aan Marijke ligt komt daar verandering in. “Ik wil graag een lans breken dat bidden voor genezing gewoner wordt in onze Protestantse Kerk. Per slot van rekening vertelt God dat Hij onze geneesheer is. Jezus genas iedereen die daarom vroeg. Het hoort helemaal bij God. Laten we onze zorgen, ook die om onze gezondheid, samen op een ontspannen manier bij God brengen. Hij bekommert zich om ons”.

Het boek Onze dominee is detective is hier te bestellen. Door hier te bestellen ondersteun je het werk van Groot Nieuws Radio.

Adres: Zandstraat 36, 3901 CM Veenendaal

Telefoon: 0909 123 1008 (55 ct/min). Wij kunnen je niet direct telefonisch te woord staan, maar je kunt wel een voicemail inspreken. Daarop proberen wij binnen 3 werkdagen te antwoorden.

WhatsApp: 0627065112

Luister overal naar Groot Nieuws Radio met de vernieuwde app. Haal nu de app binnen op je smartphone of tablet.